Går du og leger med tanken om at lære at spille el guitar? Du er hverken den første eller den sidste, der ønsker at stifte bekendtskab med et af verdens mest udbredte og populære instrumenter – ja, faktisk inden for stort set alle genre.

Hvis du er helt grøn inden for området, kan du have brug for råd og vejledning, når du skal ud og investere dine moneter i din allerførste el guitar. Derfor er det en god idé, at du først og fremmest finder en begynder el guitar, der er brugervenlig og nem at spille på.

Sådan vælger du den rigtige nybegynder el guitar:

  • Tag udgangspunkt i dine behov 

Hvilken slags musik ønsker du at spille? Hvor ofte ønsker du at bruge din guitar, og skal den have nogen former for specialfunktioner? Her i starten kan det godt virke uoverskueligt at tage stilling til alle disse ting, og når du er førstegangskøber, kan det være en god idé at søge efter en simpel guitar med få funktioner, så du nemmere kan fokusere på musikken.

  • Genrevalg

Nogle guitarer egner sig bedre til bestemte genrer – fx grundet deres opbygning, hvilket er tilfældet for guitarer med double cutaway, der gør det nemmere at ramme de høje toner. Måske har du allerede en idé om hvilke genrer, du kunne tænke dig at lære at spille i?

  • Vælg et design, der passer til dig og din personlighed. 

Din guitar skal afspejle hvem du er, og du kan i dag finde el guitarer i mange forskellige farver og designs. Der findes både moderne hvid- eller sortlakerede el guitarer og mere retro modeller i fx mahognitræ.

  • Antal indstillinger

Selvom det kan lyde spændende og sjovt med en el guitar, der har meget ekstra tilbehør med mange forskellige lydindstillinger, kan det være en god idé at starte ud med et simpelt instrument med få indstillinger. På den måde lærer du din guitar at kende først, inden du senere kan begive dig ud i alt nørderiet inden for lydmanipulation. 

Overordnet anbefales det, at du investerer i en simpel og brugervenlig begynder el guitar her i starten, og hvis du virkelig får blod på tanden og mod på at udforske guitarverdenen yderligere, har du altid en åben mulighed for at investere i en mere avanceret guitar i fremtiden.

På baggrund af tests af de bedste begynder el guitarer på markedet giver vi dig her en samlet guide over de bedste el guitarer, så det bliver nemt og overskueligt for dig at finde det perfekte instrument.

testserver6.dk

Chateau TL10 SB el-guitar sunburst – en brugervenlig guitar i lækkert vintage design

Chateau TL10 SB el-guitar sunburst - en brugervenlig guitar i lækkert vintage designDenne model er et populært valg blandt forbrugerne, da den indeholder alt det, du skal bruge, for at komme godt i gang med din nye el guitar. 

Guitaren her er i fuld størrelse og består af 6 strenge. Den er robust opbygget af massivt træ, hvor halsen er lavet i ahorntræ og gribebrættet i poppeltræ. Rent designmæssigt har instrumentet et velkendt tele design, der sætter den sidste prik over i’et. Det flotte Sunburst design bærer præg af en svunden tid, der med sine varme træfarver har et flot og elegant vintage look over sig.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Med denne udgave er du garanteret en god og alsidig lyd, og den egner sig derfor fint til at spille i stort set alle genrer. På den måde kan du eksperimentere i starten og måske på sigt finde din helt egen yndlingsgenre.

I guitaren er der indbygget 2 mikrofoner og 3 positionsskifter, så du samlet set kan variere imellem 3 forskellige lyde. Desuden medfølger der både en volumen- og tonekontrol.

Når du køber denne el guitar, får du en lækker tilbehørspakke med, som indeholder både kabel, plektre, skulderrem og transporttaske. På den måde får du alt det vigtigste med, så du har de bedste forudsætninger for at komme i gang med at bruge dit nye instrument.

Chateau PS40 DC el-guitar coffee – et perfekt valg til dig, der ønsker at spille blues eller rock

Chateau PS40 DC el-guitar coffee - et perfekt valg til dig, der ønsker at spille blues eller rockDenne el guitar er et rigtig godt bud til dig, der måske på forhånd har en forkærlighed for blues eller rock og derfor ved, at du gerne vil lære at spille i disse genrer.

Guitaren her består af det nyeste design og med en moderne opbygning i massivt ahorn- og poppeltræ, der begge er gode og slidstærke materialer.

Der er stor fokus på lyden i denne model, hvor de to mikrofoner med humbucker-pickupper sikrer en god kvalitetslyd uden støj. Du får to mikrofoner med humbucker, en 3-vejs pickup skifter samt både en volumen- tonekontrol, så du kan få lov at afprøve forskellige lyde af.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Som noget helt særligt har denne her el guitar et gribebræt med hele 24 bånd i stedet for 21 eller 22, der plejer at være normen. Dette er helt bevidst, så det bliver nemmere for dig at få adgang til de øverste bånd. En fin lille detalje, der blot bekræfter, at denne el guitar er lavet med øje for nybegyndere.

Rent designmæssigt fremstår den super flot og æstetisk og har en dobbelt cutaway, der ikke blot fremmer dens udseende men også gør det nemmere for dig at spille på den.

Chateau LP01 GD el-guitar guld – flot retrodesign med god lyd til blues eller rock

Chateau LP01 GD el-guitar guld - flot retrodesign med god lyd til blues eller rockDenne el guitar er kombinationen imellem en brugervenlig og nem begynder el guitar, der samtidig har et flot og klassisk retrodesign.

Guitaren her er opbygget af mahogni og ahorn, der begge er fine kvalitetstræsorter. Det er især valget af mahognitræ, der giver denne el guitar et meget karakteristisk Les Paul look. Faktisk har dette design været udbredt blandt el-guitarister siden 50’erne, og mange erfarne kunstnere har denne stil som deres foretrukne, når de skal ud og købe guitarer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Du får en guitar af god kvalitet, der grundet sine 2 mikrofoner med humbucker giver en rigtig god og støjsvag lyd. Du styrer lyden med en 3-vejs pickupskifter samt 2 volumen- og 2 tonekontroller. Udover det har den et gribebræt med 22 bånd og består af 6 strenge, og er derfor på mange måder opbygget som en helt klassisk el guitar. Den er robust og stemmer rent i båndende.

Der medfølger en tilbehørspakke med kabel, plektre, skulderrem og transporttaske, så du kan komme godt fra start med din nye el guitar.

Chateau DH25 MWR el-guitar rød – en allround el guitar med 5 forskellige lyde

Chateau DH25 MWR el-guitar rød - en allround el guitar med 5 forskellige lydeDenne guitar er kendetegnet ved en god allround lyd, og den egner sig derfor perfekt til dig, der måske endnu ikke ved, hvilke genre du vil spille i fremtiden. Med denne her udgave får du i hvert fald en god fleksibilitet og rum til at eksperimentere og prøve dig frem.

Guitaren her er robust bygget og består af massivt ahorn- og poppeltræ. Den er i fuld og størrelse og meget nem og brugervenlig at håndtere, og derfor egner den sig rigtig godt til nybegyndere.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Der medfølger 2 støjsvage mikrofoner til guitaren med 5 forskellige positionsskiftninger, så du tilsammen kan bruge og eksperimentere imellem 5 forskellige lyde. Desuden får du en volumen- og tonekontrol, der begge kan bruges til at styre instrumentets klang. 

Rent designmæssigt har denne el guitar flot bordeaux rød farve og et velkendt og lækkert design, der tiltaler mange guitarister.

Du får en skøn tilbehørspakke med i købet, der indeholder både plektre, kabel, skulderrem og transporttaske. På den måde er du sikret at have alt det nødvendige, der skal til, inden du rigtigt kan komme i gang med at spille el guitar.

DiMavery ST-203 el-guitar, hvid – et stilrent design velegnet til de højere toner

DiMavery ST-203 el-guitar, hvid - et stilrent design velegnet til de højere tonerHvis du allerede ved, at du er på udkig efter en moderne og stilren guitar, der i særdeleshed egner sig til at spille i et højere toneleje, så er denne her guitar et rigtig godt bud til dit næste køb.

Udgaven her er opbygget af ægte træ og en bolt-on neck, hvilket giver en slidstærk og kvalitetsdygtig guitar. Den er lavet i et klassisk ST-style, som betyder, at den har et dobbelt cutaway, som giver den en ergonomisk og god form, der egner sig til at spille høje toner.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Der medfølger en tremolo til guitaren, som er en slags vibratorarm. Med denne får du mulighed for at skabe forskellige rytmiske effekter og eksperimentere med volumen – du finder masser af gode videoer på nettet, hvor teknikken gennemgås i detaljer. Udover det kan du styre lyden og klangen via 1 volumekontrol og 2 tonekontroller, der følger med i købet. De 3 single coil pickupper, som du også får med, sørger for at transformere vibrationerne fra strengene til et elektronisk signal, som du kan indspille på fx din computer.

Rent designmæssigt er denne el guitar meget moderne af sit udseende. Det lyse og hvidlakerede design har noget elegance og klasse over sig.

Hagström Super Viking – en Elvis klassiker i flot design

Hagström Super Viking - en Elvis klassiker i flot designDenne Super Viking el guitar skiller sig ikke bare ud med sin unikke baggrundshistorie men i den grad også med det store farveudvalg, som du kan vælge imellem ved køb af denne kvalitetsguitar.

Det siges, at modellen her blev introduceret helt tilbage i 1965 og altså brugt af selveste Elvis Presley under hans NBC Comebackshow i 1968. Den lidt finurlige historie tilføjer lige dén ekstra finesse, der gør lige præcis denne guitar til noget særligt.

Rent designmæssigt kan du vælge imellem 4 forskellige farver – alle i rødlige eller gule nuancer. En gul guitar er en sjældenhed i sig selv, og du kan derfor for alvor skille dig ud med et originalt farvevalg, når du skal vælge din kommende el guitar. Instrumentets krop er en smuk ”Flamed Maple”, som giver den ekstra elegance.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Med guitaren følger der en H-Expander Thusrod, der sikrer den helt rigtige stabilitet og pålidelighed. Du får ligeledes 2 pickupper med, en 3-vejs pickup skifter samt 2 volume- og tone kontroller, så du kan finde dine helt egne yndlingslyde og måske endda kombinere dem på tværs af hinanden.

Bryce Music Les Paul el-guitar, sunburst – en klassisk rockguitar til fornuftige penge

Bryce Music Les Paul el-guitar, sunburst - en klassisk rockguitar til fornuftige pengeMed denne udgave af en el guitar får du et design i stil med det klassiske Les Paul look, som kan imponere alle omkring dig. Samtidig får du et produkt i god kvalitet og til fornuftige penge, hvilket er en stor fordel for dig, som er nybegynder.

Guitaren er lavet af mahognitræ, som giver den et flot og eksklusivt design. Du kan som noget helt unikt vælge imellem flere forskellige farver – både sort, vinrød og cherry sunburst. På den måde kan du selv skabe dit helt perfekte match.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Modellen her er udstyret med 2 volume- og tonekontroller, og du kan styre og justere tonen og klangen på din el guitar via en 3-vejs pickup skifter. Guitaren i sig selv har en fyldig tone og en god, lang sustain, der egner sig perfekt til samtlige rocknumre. Den er nem at betjene og navigere i, da den kun rummer de mest simple og nødvendige indstillingsmuligheder.

Vær opmærksom på, at der ikke følger noget ekstraudstyr med ved køb af denne el guitar, og du er derfor nødt til at tilkøbe vigtigt tilbehør som fx et kabel for at komme ordentligt i gang.

HAGSTRÖM model H-II – et genialt valg til punk og grunge-genren

HAGSTRÖM model H-II - et genialt valg til punk og grunge-genrenHvis du i forvejen ved, at du har en stor forkærlighed til musik inden for punk- og grunge-genren og godt kunne tænke dig at lære at spille i lige netop disse genrer, ja så er denne el guitar fra Hagström et rigtig godt valg til dig.

Selve modellen her blev allerede introduceret helt tilbage i 1965 og senere relanceret i 2015 i forbindelse med modellens 50-års jubilæum. Der er altså tale om en sand klassiker inden for el guitarer, og den sjove baggrundshistorie giver denne guitar en helt speciel plads i musikhistorien.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Du får et instrument med 22 bånd og en double cutaway, som gør den egnet til at spille de lidt højere og skarpere toner. Med 2 forskellige pickups er du sikret en god lyd uden støj, og du kan eksperimentere med klangen via 1 volumekontroller, der medfølger. Den kraftige lyd fra denne el guitar er perfekt til de mere hårdføre genrer inden for musikken.

Designmæssigt har du mulighed for at vælge imellem 3 forskellige farver, der hver især har deres helt specielle look over sig.

Du har mulighed for at tilkøbe en transporttaske inden for samme mærke, så du kan pakke din guitar forsvarligt ind, når du skal have den med ud af døren.

Hagström Ultra Max Satin Black – en professionel guitar til en god pris

Hagström Ultra Max Satin Black - en professionel guitar til en god prisMed denne el guitar får du et mere professionelt produkt til dyrere penge, men prisen er stadig god kvaliteten taget i betragtning.

Udgaven her har en krop med en single cutaway, der er lavet af flot og stilfuldt mahognitræ. Toppen er lavet af ahorntræ, og de to lækre træsorter komplimenterer hinanden rigtig godt, og du får dermed et stilrent og eksklusivt guitardesign.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Du får en skøn kvalitetsguitar med opdaterede humbucker pickupper, der altid vil sikre dig den allerbedste støjfri lyd. De 2 pickups bliver ledsaget af en 3-vejs pickup skifter, 2 volumekontroller og 1 tonekontroller, der tilsammen giver dig det bedste lydstyresystem. Du kommer uden tvivl til at bruge adskillige timer i øvelokalet eller derhjemme på at lege og eksperimentere med forskellige toner og klange, og med denne guitar er du sikret de allerbedste rammer til lige netop dette.

Denne el guitar leveres uden transporttaske, og det kan derfor være en god idé at se sig lidt omkring, hvis du allerede nu ved, at du gerne vil have din guitar med på farten.

Hagström Fantomen – en kvalitetsguitar udviklet i samarbejde med svensk band

Hagström Fantomen - en kvalitetsguitar udviklet i samarbejde med svensk bandDenne el guitar er ret så unik, da den er lavet på baggrund af et samarbejde imellem Hagström og det svenske band Ghost (Fantomen på svensk) – deraf navnet til dette produkt. Udover en sjov og unik baggrundshistorie bag tilblivelsen af produktet, er du samtidig sikret, at denne guitar er lavet af de bedste til de bedste.

Hele guitaren er lavet af flot kvalitetstræ af mahogni, som giver den et eksklusivt look. Den har 22 bånd og en H-Expander Thusrod, der giver produktet den nødvendige stabilitet. Med gode pickupper er du altid sikret en god og støjfri lyd. Du kan justere lyden og klangen via en 3-vejs pickup skifter samt 2 volume- og tonekontroller.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Rent designmæssigt får du en single cutaway guitar med et flot, asymmetrisk design. Du kan vælge imellem 3 forskellige farver; hvid, sort eller vintage sunburst. En hvid eller sort udgave har noget elegance og minimalisme over sig, mens en vintageudgave har det helt klassiske rock’n’roll look, som altid har været eftertragtet blandt verdens førende guitarister.

Du har mulighed for at tilkøbe en transportkuffert- eller kasse, hvis du allerede nu ved, at du på sigt kommer til at transportere eller rejse med din guitar.

Hagström Model H-III – en solid efterfølger til model H-II

Hagström Model H-III - en solid efterfølger til model H-IIDenne el guitar minder på mange måder meget om sin storesøster (model II), men kommer alligevel med nogle nye og udvidede funktioner.

Først og fremmest deler de dog samme forhistorie, da denne her udgave ligeledes blev introduceret for første gang tilbage i 1965 for senere igen at blive relanceret i 2015 i forbindelse med 50-års jubilæet. 

Den skiller sig ud fra den tidligere model ved bl.a. at have en H-Expander Thusrod, der giver udvidet stabilitet og pålidelighed. Med en dobbelt cutaway egner den sig godt til at spille højere toner, og er derfor perfekt til dig, der gerne vil spille inden for genrene punk og grunge. Her kan de kraftfulde toner virkelig komme i spil.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Selve guitaren består af 22 bånd, hvilket er meget standard for en guitar. Der medfølger 3 pickups og 1 volumekontroller, der giver dig lov til at eksperimentere med forskellige lydjusteringer og klange.

Du har mulighed for at tilkøbe en transporttaske, hvis du på forhånd ved, at du i fremtiden vil have et behov for at kunne have din nye guitar med på farten.

Hagström HJ800 Jazz, Sunburst – en skøn guitar med stol og valgfri transporttaske

Hagström HJ800 Jazz, Sunburst - en skøn guitar med stol og valgfri transporttaskeMed denne guitar får du hele pakken – en funktionel begynder el guitar i god kvalitet med både stol og transporttaske, så du er klar til at gå i gang med det samme.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Udgaven her består af et gribebræt med 23 bånd, en Trapeze Tailpiece og leveres med et massivt grandæk. Rent lydmæssigt er den udstyret med to humbuckere, en 3-vejs pickup skifter samt 2 separate volume- og tonekontroller, der gør det både sjovt og nemt for dig at eksperimentere med flere forskellige lydindstillinger.

Rent designmæssigt får du en rigtig flot og stilfuld guitar, hvor både siderne og bunden er lavet af flammet amerikansk ahorntræ. 

Du får en justerbar stol i rosentræ med i købet, så du er sikret de optimale omgivelser, når du skal lære at spille på din nye guitar. Udover det får du også en valgfri transporttaske med i købet, til hvis du på et tidspunkt skulle have lyst til at tage din guitar med ud af huset til fx festlige sammenkomster. En taske giver din guitar den nødvendige beskyttelse, så den kan klare sig igennem al slags vind og vejr – fx på en cykeltur.

Yamaha RS320 Elektrisk Guitar – Black Steel – en simpel guitar i råt og stilet design

Yamaha RS320 Elektrisk Guitar - Black Steel - en simpel guitar i råt og stilet designDenne el guitar er meget simpelt opbygget for at gøre det så nemt for dig som muligt at blive fortrolig med den, når du skal lære at spille på den.

Guitaren består af 22 bånd og er derfor helt klassisk opbygget. Grundet sine HH3 ’hot output’ humbucker pickups har den en rigtig god lyd uden støj, og den egner sig især perfekt til genrene blues og rock – hvis du måske allerede ved, at det er disse genre, du gerne vil spille, er denne el guitar et oplagt valg for dig.

Du får en skøn og brugervenlig guitar, der med sin master volume- og tonekontroller samt sin 3-vejs pickup skifter gør det nemt for dig at eksperimentere med forskellige toner og klange. Den har dog et fåtal af indstillingsmuligheder og skulle derfor gerne være ligetil at gå i gang med at bruge, så du kan fokusere på den helt grundlæggende musik.

Rent designmæssigt får du en el guitar i et råt, sort look med et meget klassisk udseende, der passer til enhver kommende guitarist. Den sorte farve har både noget elegance over sig men kan også sagtens skabe en fed kontrast til træ- eller hvidlakerede instrumenter i fx et band.

Hagström Swede Venstrehånd, Black – en elegant el guitar i sort

Hagström Swede Venstrehånd, Black - en elegant el guitar i sortDenne el guitar er speciallavet til dig, der er venstrehåndet. Hvis du er venstrehåndet, har du helt automatisk nogle andre forudsætninger, og denne guitar er skabt for at gøre det så nemt og bekvemt for dig som muligt.

Udgaven her blev lanceret for første gang helt tilbage i årene 1970-71, så den er ved at være en god gammeldags klassiker. Den er udstyret med en flot krop og hals lavet af mahognitræ, som giver den et stilistisk og eksklusivt udseende. Mahogni er en træsort, der for alvor er vendt tilbage efter nogle år på pension, og du får derfor en moderigtig guitar med et lille twist af vintage.

Med denne el guitar medfølger der en H-Expander Thusrod, der øger stabiliteten og pålideligheden. Rent lydmæssigt får du 2 pickupper, en 3-vejs pickup skifter og 2 volume- og tonekontroller med i købet, så du kan lege med lidt forskellige lyde og indstillinger. 

Der medfølger ingen transporttaske med i dette køb, men du har mulighed for at tilkøbe en, hvis du allerede nu ved, at du i fremtiden ønsker at have din nye bedste ven med på farten.

Vælg din kommende el guitar med omhu

Det kan virke overvældende at blive præsenteret for så mange forskellige muligheder, men ikke desto mindre håber vi, at du har fået et godt overblik over de bedste nybegynder el guitarer fra tests, der lige nu er tilgængelige på markedet.

Når du køber en el guitar, kan det nemlig hurtigt løbe op i at blive en lidt dyrere investering, og derfor er den god idé, at du giver dig god tid til at finde den helt rigtige model. Du skal jo allerhelst have glæde af den i mange år, og selvom det måske starter ud med blot at være en hobbybeskæftigelse, kan det hurtigt udvikle sig til noget større. 

Uanset hvilken el guitar, du søger efter, kan du med sikkerhed finde en forhandler i dit nærområde, hvor du kan få yderligere hjælp og vejledning til dit kommende køb. Det kan nemlig være fordelagtigt at få lov til at holde de forskellige guitarer og måske endda prøve at spille nogle toner. På den måde kan du hurtigt få en fornemmelse for, hvordan du har det med instrumentet.

Det kan tage tid at finde den helt rigtige el guitar, men du må væbne dig med tålmodighed. Når du endelig finder den rette, kan du give i dig kast med det, du i virkeligheden synes er allersjovest – og forhåbentligt bruge mange gode timer enten i øvelokalet eller derhjemme i selskab med din nye bedste ven.

Se vores artikel om: Overvejer du at købe en børneguitar? Her finder du de 18 bedste bud

Denne side er anmeldt af: Frederik L. Lassen 10/10

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.

Om skribent

Forbruger-test.dk indsamler anmeldelser af produkter i Danmark. Vi har mere end 1000 tests og opdaterer ugentligt med nye.

Find mere information