De fleste nye vaskemaskiner har mange forskellige funktioner og egenskaber, så det kan derfor være svært lige at vide, hvad der egentlig er nødvendigt og brugbart.

Nogle af de funktioner, som er vigtigst at din kommende vaskemaskine er udstyret med, er blandt andet at alt skyllemidlet skal skylles ud af tøjet grundigt og ordentligt.

testserver6.dk

4.62 13

LG F1496TDA3

Forbrugertest, LG F1496TDA3

Denne vaskemaskine er til dig, som ønsker en støjsvag vaskemaskine, måske fordi du bor i lejlighed eller har et ekstra lydt hus.

Derudover er den ekstrem brugervenlig, som gør det nemt for dig at vaske dit tøj præcis som du ønsker.

Hvis du er interesseret i dette produkt, så kan det købes her.

Videoanmeldelse af LG F149TDA3

Gode ting ved LG F1496TDA3

 • Energiklasse A+++
 • Kulfri motor
 • Lavt lydniveau på 55 dB
 • Mængdeautomatisk
 • Lavt årligt energiforbrug på 132 kWh

Mere information om LG F1496TDA3

Denne vaskemaskine er supergod til dig, som vasker meget ad gangen. Den kan nemlig rumme op til 8 kg, der siges at være det en familie på 4-5 personer i gennemsnit har behov for at vaske ad gangen.

Der er ikke noget mere belastende end at lytte på en vaskemaskine, som larmer helt ekstremt, når man egentlig helst vil slappe af. LG F1496TDA3 er udstyret med en kulfri motor som betyder at den er støjsvag, og ikke mindst øger det også dens levetid.

Det vi har lagt ekstra meget mærke til med denne vaskemaskine, er dens energiklasse. Den er nemlig i energiklasse A+++, som vil sige at det er en af de mest energivenlige modeller på markedet.

Der er ikke noget bedre, end når der bliver tænkt over miljøet.

Med denne vaskemaskine har du mulighed for at få betjeningspanelet på hele fire sprog, Dansk, Engelsk, Svensk og Norsk.

Selve maskinen har en vægt på 66 kg, som er en del mindre end de fleste.

Grunden til at LG F1496TDA3 er så støjsvag og holdbar, er fordi den er lavet af færre bevægelige dele, og så udgiver den færre vibrationer.

Dette gør at det bliver mindre slidt, så den kan holde længere. På baggrund af at LG godt ved, hvor fantastisk god denne motor er, giver de den nemlig hele 10 års motorgaranti.

Når en vaskemaskine er færdig med at vaske dit tøj, vil der være en vis fugtighed i tøjet. Jo lavere den er, jo hurtigere er dit vasketøj om at blive tørt igen. LG F1496TDA3 har en restfugtighed på 44%, som er supergodt.

Miele WDB020

Forbrugertest, Miele WDB020

Miele er til dig, som ønsker en god vaskemaskine til en billig pris.

Derudover vil den være god til dig, der bor i lejlighed, eller andet tæt beboelse da den er meget støjfri.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Videoanmeldelse af Miele WDB020

Gode ting ved Miele WDB020

 • Energiklasse A+++
 • Kulfri motor
 • Vaskekapacitet på 7kg
 • Udskudt startfunktion
 • Centrifugeringsevne på B niveau

Mere information om Miele WDB020

Vaskemaskiner, der ødelægger ens nye tøj er noget, som kan være vildt frustrerende, og ikke mindst spild af penge. Miele WDB020 vasker dit tøj skånsom med sin SoftCare tromle.

Det fungerer således at overfladestrukturen på Mieles patenterede SoftCare-tromle skaber en fin vandfilm mellem tekstilerne og tromlevæggen, så tøjet glider nemt uden at blive ødelagt med tråde udtræk eller andet.

Derudover kan man med fordel benytte sig af maskinens CapDosering, som hjælper dig til korrekt behandling af dit tøj.

Modellen har den AutoClean, der betyder at den efter hver vask, selv sørger for at skylle sæbeskuffen igennem, således at du kan være sikker på at alt vaskemiddelrester er væk.

Miele har den funktion at man kan udskyde starttidspunktet. En meget effektiv funktion, der er god at benytte sig af, så man har rent tøj når man kommer hjem, som ikke har ligget i vaskemaskinen hele dagen og blevet krøllet.

Funktionen er god til dig, som ikke ønsker at din vaskemaskine skal sættes i gang når du befinder dig i dit hjem, så du ikke skal høre på den.

Med en A+++ energiklasse, er Miele god for dig og miljøet. Den bruger nemlig kun de præcise mængder af vand og el, det kræver at vaske tøjet.

LG F4J5QN4W

Forbrugertest, LG F4J5QN4W

Denne vaskemaskine er til dig, som ønsker en vaskemaskine, der er god for miljøet, samtidig med at den er super effektiv og holder i mange år.

Med dens energivenlige motor ligger den i energiklassen A+++, som hjælper dig til en mere grøn hverdag.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

3.099,00

 

Videoanmeldelse af LG Q4J5TN4W

Gode ting ved LG F4J5QN4W

 • Energiklasse A+++
 • Kulfri motor
 • Betjeningspanel på enten dansk, svensk eller norsk
 • Restfugtighed på 44%
 • Tidsforskydning 3-19 timer

Mere information om LG F4J5QN4W

Med dens energivenlige motor ligger den i energiklassen A+++, som hjælper dig til en mere grøn hverdag.

Vi kan godt lide når tøjet tørre hurtigt. Både fordi det er fedt, at man kan få lagt det sammen, men også, så der ikke bliver for fugtigt i dit hjem. Med denne vaske maskine har dit tøj efter vask en restfugtighed på kun 44%, som betyder at dit tøj vil tørre hurtigt.

En lang levetid er noget alle kan lide. Denne vaskemaskine er testet til at have en levetid på mindst 10 år.

Grunden til dens lange levetid, er dens Direct Drive motor, som gør at din vaskemaskine er længere tid om at blive slidt.

Med mulighed for at kunne vaske op til 7 kg vasketøj, er den stor nok til at kunne vaske tøj for en familie på 3-4 personer.

Derudover er denne vaskemaskine udstyret med en kulfri motor, som betyder at den har den fantastiske funktion, at den er støjsvag og derfor mere brugervenlig i tæt beboelse.

Miele WKB 132 NDS

Forbrugertest, Miele WKB 132 NDS

Miele WKB er til dig, som ønsker dig en af de bedste vaskemaskine på markedet, og har et stort vaske behov. Derudover er den støjsvag og generer ikke, hvis man befinder sig i hjemmet mens den køre.

Denne model er til dig, som har meget vasketøj, eller har en større familie, da den kan rumme hele 9 kilo vasketøj. Det svare ca. til vasketøj fra en familie på omkring 5-6 personer.

Hvis du er interesseret i dette produkt, så kan det købe her.

Videoanmeldelse af Miele WKB 231 NDS

Gode ting ved Miele WKB 231 NDS

 • Energiklasse A+++
 • Centrifugeringsevne på A niveau
 • Støjsvag
 • Stor og rummelig
 • Kulfri motor

Mere information om Miele WKB 132 NDS

Denne model er til dig, som har meget vasketøj, eller har en større familie, da den kan rumme hele 9 kilo vasketøj. Det svare ca. til vasketøj fra en familie på omkring 5-6 personer.

Dette er en stor fordel for dig med meget vasketøj, da du kan vaske mere på en gang, i stedet for flere små vaske. Derudover er det også bedre for miljøet, da der både bliver sparret på vand og el.

Nu når vi er ved miljøet, så er den i energiglassen A+++, som betyder at den er produceret således, at den er beregnet til at være energivenlig.

Den bruger derfor kun de mængder vand og el den helt præcis har brug for. Ikke mere og ikke mindre.

Derudover har den en helt fantastiske funktion, hvor den autodoserer vaskemiddel, så man slipper for selv at påfylde vaskemiddel, hver gang man skal vaske tøj.

Dens motor er en ProfiEco-motor, som vil sige at den er særlig effektiv, samt lydsvag. Motoren slides mindre, så den får en længere levetid. Modellen har en bruttovægt på 100,40 kg.

Bosch WAT324L7SN

Forbrugertest, Bosch WAR324L7SN

Bosch er til dig, som ønsker en vaskemaskine med gode egenskaber til en god pris. Den er et godt alternativ til de lidt dyrere modeller, da den stadig har mange gode funktioner.

Denne vaskemaskine er god til dig, som vasker for, hvad der ca. svare til vasketøj for 3-4 personer. Den kan nemlig rumme 7 kg, der gør at du ikke skal vaske hele tiden, og dermed spare både el og vand.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

6.098,00

Videoanmeldelse af Bosch WAT324L7SN

Gode ting ved Bosch WAT324L7SN

 • Energiklasse A+++
 • Kulfri motor
 • Turretumler og vaskemaskine i samme
 • Centrifugeringsevne på A niveau
 • Restfugtighed på 44%

Mere information om Bosch WAT324L7SN

Denne vaskemaskine er god til dig, som vasker for, hvad der ca. svare til vasketøj for 3-4 personer. Den kan nemlig rumme 7 kg, der gør at du ikke skal vaske hele tiden, og dermed spare både el og vand.

Noget andet vi ligger mærke til ved denne model, er at den har en restfugtighed på 45%, som betyder at når vaskemaskinen er færdig, vil tøjet tørre hurtigere.

Bosch har en kulfri motor, som gør at den er støjsvag. En vaskemaskine skal i vores øjne være støjsvag, således at man kan holde ud at være hjemme samtidig med at man har en vask til at køre.

Et stor plus ved denne vaskemaskine er at den er i energiklassen A+++, som er et must når man investerer i en vaskemaskine.

Det er vigtigt at tænke over miljøet, og derfor også tage stilling til dette når man fortager sig køb som, hvis du ikke køber den rigtige, kan være meget dårlige for miljøet, og ikke mindst din vand og elregning.

Denne model er i den billiger ende, sammenlignet med dens funktioner, som blandt andet at den er i energiklassen A+++.

Den overrasker med dens høje centrifugeringsevne, som er på hele 1.600 omdrejninger i minuttet, som giver en lavere restfugtighed.

Den har 8 vaskeprogrammer, hvor man har mulighed for at vælge forskellige skåneprogrammer, så man kan være sikker på at ens vasketøj får den bedste behandling. Der er også hurtigvask at finde på modellen.

Hurtigvasken er på kun 15 minutter, så man nemt kan genopfriske sit vasketøj, hvis man for eksempel er presset på tid.

LG FH495BDS2

Forbrugertest, LG FH495BDS2

Denne vaskemaskine er til dig, som har behov for at vakse meget store mængder ad gangen, da den kan rumme hele 12 kg vasketøj på en vask.

Vi er helt vilde med at denne vaskemaskine giver en muligheden for at vaske hele 12 kg på en vask. Det gør det nemmere for både større familier, men også dem, som ønsker at vaske så få vaske som muligt.

På trods af den meget høje rummelighed, er den stadig energivenlig med dens A+++ energiklasse. En miljøvenlig vaskemaskine er vigtigt og det betyder derfor meget at den også er det.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

6.999,00

Videoanmeldelse af LG FH495BDS2

Gode ting ved LG F1496TDA3

 • Energiklasse A+++
 • Kulfri motor
 • Betjeningspanel på dansk, svensk, norsk og engelsk
 • 1400 omdrejninger i minuttet
 • Årligt energiforbrug på 222 kWh

Mere information om LG FH495BDS2

Vi er helt vilde med at denne vaskemaskine giver en muligheden for at vaske hele 12 kg på en vask.

Det gør det nemmere for både større familier, men også dem, som ønsker at vaske så få vaske som muligt.

På trods af den meget høje rummelighed, er den stadig energivenlig med dens A+++ energiklasse.

En miljøvenlig vaskemaskine er vigtigt og det betyder derfor meget at den også er det.

Når man vasker meget tøj et det vigtigt at det tørre til dels hurtigt. Også her formår den at leve op til disse krav med en restfugtighed på kun 44%.

Dette betyder at dit tøj vil tørre hurtigere når vaskemaskinen er færdig med at vaske for dig.

Derudover har den en kulfri motor, som gør at den er støjsvag. Det betyder meget at en vaskemaskine er støjsvag, og det er ikke altid så nemt at finde en så rummelig vaskemaskine, som er støjsvag.

Bosch WAT286T7SN

Forbrugertest, Bosch WAT286T7SN

Denne vaskemaskine er til dig, som ønsker en ny vaskemaskine med gode funktioner, til en billig pris.

Vi er vilde med at Bosch WAT286T7SN har den funktion, Bosch selv kalder for i-DOS. i-DOS betyder nemlig, at den er lavet sådan, at den selv kan dosere mængden af vaskemiddel din kommende vask behøver.

Den registrer mængden af vasketøj, samt hvilket vaskeprogram du vælger, hvorefter den doserer vaskemidlet. Dog kan man også fravælge denne funktion i tilfælde af, at du skal vaske noget, som kræver specielle vaskemidler.

Videoanmeldelse af Bosch WAT286T7SN

Gode ting ved Bosch WAT286T7SN

 • Energiklasse A+++
 • Kulfri motor
 • Lavt lydniveau ved vask på 51 dB
 • Vaskekapacitet 7kh
 • Lavt årligt energiforbrug på 132 kWh

Mere information om Bosch WAT286T7SN

Vi er vilde med at Bosch WAT286T7SN har den funktion, Bosch selv kalder for i-DOS. i-DOS betyder nemlig, at den er lavet sådan, at den selv kan dosere mængden af vaskemiddel din kommende vask behøver.

Den registrer mængden af vasketøj, samt hvilket vaskeprogram du vælger, hvorefter den doserer vaskemidlet. Dog kan man også fravælge denne funktion i tilfælde af, at du skal vaske noget, som kræver specielle vaskemidler.

Ikke nok med dens fantastiske miljø venlige i-DOS funktion, så er den også udstyret med ’ActiveWater Plus’.

Denne funktion går ud på at vaskemaskinen, via sensorer ved, hvor meget vasketøj, der er i maskinen, hvor den så doserer den mængde vand, der er behov for.

Denne funktion er supergod, både for miljøet, men også for dig, hvis du ikke altid kan fylde din vaskemaskine helt op. Det hjælper dig nemlig til en mindre vand regning.

Bosch WAT286T7SN har en kulfri motor, som gør at den er støjsvag. Med en støjsvag vaskemaskine, bliver det sjovere at vaske tøj, da du ikke skal bekymre dig om larmen.

Derudover er den udstyret med VarioDrum, som betyder at den har en unik tromlestruktur, som gør at dit tøj bliver vasket mere skånsomt.

LG giver 10 års garanti på denne models motor, da det forventes at den slides mindre og derfor holder mere end 10 år.

Zanussi ZWF81663W

Forbrugertest, Zanussi ZWF81663W

Denne vaskemaskine er til dig, som har brug for en, der kan vaske for en mellemstor familie, hvor det nogle gange skal gå lidt hurtigt.

En vaskemaskine, der er god for miljøet er noget, som prioriteres højt hos mange familier.

Den har nemlig den funktion at den automatisk tilpasser programtiden, vandforbruget efter vaskens størrelse, så bliver der sparret på energi og vand.

Gode ting ved Zanussi ZWF81663W

 • Energiklasse A+++
 • Autosense
 • Kulfri motortype
 • Restfugtighed på 44%
 • 1600 omdrejninger i minuttet

Mere information om Zanussi ZWF81663W

En vaskemaskine, der er god for miljøet er noget, som prioriteres højt hos mange familier.

Den har nemlig den funktion at den automatisk tilpasser programtiden, vandforbruget efter vaskens størrelse, så bliver der sparret på energi og vand.

For at gøre det nemmere for alle, er den udstyret med en ekstra stor tromle, som gøre det nemmere for dig at påfylde, samt at tømme den.

Det kan nemlig ikke altid være lige nemt at få proppet alt sengetøjet ind i vaskemaskinen.

I tilfælde af man kommer til at komme for meget vaskemiddel i, og maskinen danner for meget skum, er den udstyret med Anti-skumsystem.

Der sørger for, at når der kommer for meget skum inde i maskinen, så stopper den og venter til at skumdannelsen er ved at være på et acceptabelt niveau. Denne funktion gør så din vaskemaskine bruger mindre vand, og derfor giver bedre resultater.

Værd at vide om vaskemaskiner

 • Det kan være svært at vælge hvilken vaskemaskine man vil have. Det vigtigste er bare at tænke over, hvor travlt man har til hverdag. Hvis man gerne vil kunne starte en vask, uden at være bekymret for at tøjet begynder at lugte, så skal man købe en vaskemaskine med timer.
  Hvis man går i meget fint tøj, så er det vigtigt at købe en maskine der kan indstilles til færre omdrejninger, da det slider i tøjet. Der er altså mange overvejelser man bør gør sig. Vi håber denne artikel har hjulpet til det formål.

Det skal du vide for at vælge den rigtige vaskemaskine

Der findes mange vaskemaskiner på markedet, mange gode men også mange, som er mindre gode. Der er en række kriterier, der er gode at se på, om din kommende vaskemaskine lever op til.

Med en række tests har vi samlet alle de bedste vaskemaskiner på markedet, så du nemt kan finde den, som passer bedst til dig og dine behov. Det er nemlig ikke altid helt nemt at finde det man ønsker ude i den store elektronikverden.

For at du ikke falder i de mange tilbudsfæller, giver vi dig her nogle gode råd til, hvordan du finder den bedste vaskemaskine.

Miljøvenlig – energi og vand dosering

Det er vigtigt at du kigger på din kommende vaskemaskines energiklasse. Den skal helst hedde A+++, som kun er dem vi har anbefalet til dig her i artiklen. Når der står A+++ på din vaskemaskine, betyder det at den er energi- og miljøvenlig.

Ofte koster disse typer vaskemaskiner også lidt mere. Det er efterhånden ved at være et norm at man køber disse miljørigtige vaskemaskiner. Det er dog ikke kun miljøet den vil gøre godt for, det er også din el og vand regning.

Timerfunktion – planlæg din vask

Det er vigtigt at når man vasker tøj, at det ikke ligger i vaskemaskinen lang tid efter den er færdig.

Tager man ikke vasketøjet ud med det samme, kan de begynde at krølle rigtig meget, og i værste tilfælde, hvis det ligger der alt for længe, vil det begynde at lugte på grund af fugten.

Mangler du andre hvidevarer og køkkenartikler, kan du her finde vores test-guides om både opvaskemaskiner, stavblendere, stegepander, kaffemaskiner og mere!

Dette problem kan nemt løses ved skaffer sig en vaskemaskine med timerfunktion. Med denne funktion kan du finde vaskemaskiner med mulighed for udsættelse af starttidspunktet i op til 19 timer.

Dette betyder at du kan sætte den til når du tager afsted om morgen, og så vil den være færdig når du kommer hjem senere på dagen, uden at vasketøjet har ligget vådt alt for længe.

Støjniveauet – vigtigt for mange

Bor man i lejlighed, andet tæt beboelse eller godt kan lide ro, så er det vigtigt at huske at købe en vaskemaskine med en støjsvag motor. De fleste motor er i dag kulfri, som betyder at de er støjsvage.

Der er stor forskel på, hvor meget de forskellige vaskemaskiner larmer, både under vand indtaget, skylning og centrifugering. Dog vil en vaskemaskine altid lave en smule larm, men det er muligt at finde nogle, der larmer mindre end andre.

Det kan være en fordel at købe en vaskemaskine med en kulfri motor, ellers så gå efter en dB på omkring de 50 under normal vask, og omkring de 70 dB under centrifugering.

Automatisk sæbedosering – nemt og enkelt

En stor fordel for mange kan være at en vaskemaskine med automatisk sæbedosering. Her slipper man nemlig for at skulle finde den rigtige mængde af vaskemiddel, hver gang en ny vask skal sættes i gang.

Den sørger ikke mindst også for at tilsætte den helt rigtige dosering af vaskemiddel, alt efter hvor meget vasketøj du har kommet ind i vaskemaskinen.

Med denne funktion, gør den hele vaske processen en del hurtigere, som kan være til stor gavn for dem, der ikke har den store lyst til at vaske tøj, eller hvis man har en travl hverdag, hvor det hele gerne må gå lidt hurtigere.

Brug eventuelt den sparede tid på at flade ud med en lille session Playstation 4.

Centrifugering – Helst 1.600 omdrejninger i minuttet

Det sidste en vaskemaskine gør lige inden den er færdig med at vaske, er at centrifugerer. Når en vaskemaskine gør dette, gør den det for at få så meget vand ud af tøjet som muligt, så det rene vasketøj har en lav restfugtighed.

Med en lav restfugtighed, vil vasketøjet have hurtigere ved at tørre. Restfugtigheden skal helst være under 50%.

Brugervenlighed – Nem og overskueligt kan være en fordel

Brugervenligheden er altid noget man skal ligge stor vægt på, især hvis man ikke er den mest tekniske person. Jo nemmere processen er, jo sjovere er det også at vaske tøj.

For eksempel er det en stor fordel, hvis betjeningspanelet er til at forstå, enten med symboler, eller ved at man kan sætte den på det sprog man fortrækker.

Denne side er anmeldt af: Victoria C. Mikkelsen 10/10

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.

Om skribent

Forbruger-test.dk indsamler anmeldelser af produkter i Danmark. Vi har mere end 1000 tests og opdaterer ugentligt med nye.